KONUK YAZARLAR

“ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI” VE YAKLAŞAN TÜRKİYE’NİN CEHENNEMİ!..

ABD’li ünlü sunucu Tucker Carlson‘ın Beyaz Saray’ın 2024 yılında Rusya’ya savaş açacağını iddia etti.

Bu iddia üzerine ne düşündüğü sorulan Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Dmitriy Polyanskiy:

Bu senaryonun ihtimalini değerlendirecek kişiler biz değiliz” diyerek, topu Putin’e attıktan sonra;

Durumun son derece tehlikeli olduğunu ve Rusya ile NATO arasında doğrudan çatışma riski bulunduğu konusunda defaatle uyardık” şeklindeki tehditvari uyarısını tekrar etti. (1)

Böyle bir çatışma olursa, Kutsal kitaplardaki Cehennemi bu dünyada yaşamak mümkündür…

Yüce Tanrı Türkü Korusun!..

***

NATO’nun Rusya-Ukrayna Savaşı’na çok ciddi şekilde müdahil olduğunu biliyoruz.

Ukrayna’yı NATO’ya almayı vaat ederek, Rusya’yı tahrik eden ve sonunda Ukrayna’ya sokanın da ABD olduğuna kuşku yoktur.

Sputnik’e göre, NATO Kiev’e uydulardan istihbarat verileri, silah ve mühimmat tedarik etmeye devam ediyor.

NATO ülkelerinden paralı askerler, eğitmenler, generaller ve subaylar habire Kiev’e gönderiliyor…

***

Bu durumda savaşın NATO ile Rusya arasında devam ettiğini kabul etmek gerekiyor.

İşte bu yüzden olsa gerekir Rusya nükleer silah kullanma tehdidini de masaya koydu.


2022 tibariyle Rusya’nın 5.977 nükleer silaha sahip olduğu tahmin ediliyor.

ABD’nin ise 5.428

Her iki süper gücün yaklaşık 1.600 stratejik nükleer savaş başlığı aktif olarak konuşlandırılmış durumda…

Bu kadar masraf boşuna yapılmış değil.

Duvarda silah varsa gün gelir patlar!..

***

Geçenlerde CNN Türk’te Rusya’nın 15 nükleer başlıklı Sarmat‘ı (2) kullanması halinde nelerin olacağı tartışıldı. (3)

Putin’in “Sarmat füzesi” hamlesi ABD’de de paniğe yol açtı.

Teksas’tan büyük bir alanı yok edebilecek kapasitede olan Sarmat füzesi; 18 bin kilometreye kadar operasyonel menzile sahipmiş.

Bu füzeler, dünya üzerindeki hemen hemen her noktayı hedef almak için yeterli ve verilen bilgiye göre 10 ila 15 savaş başlığı, 20 kadar Avangard hipersonik süzülme aracı veya düşman füze savunmalarının dikkatini dağıtma ve şaşırtmaya dönük sahte savaş başlıkları da dahil olmak üzere başlıklar ve karşı önlemlerin bir kombinasyonu ile donatılabilirmiş. (4)

Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) Başkanı Yuriy Borisov, dün yeni Sarmat stratejik füze sisteminin savaş görevine başladığını duyurduktan sonra, ABD’nin önde gelen askeri analiz dergilerinden Military Watch Magazine (MWM), yeni Sarmat stratejik füze sistemi ilgili bir değerlendirmeye yer verdi.

Bu değerlendirmede; Sarmat’ın ateş menzili 18 bin kilometre olduğu, toplam fırlatma ağırlığı 208.1 tonu bulduğu ve füzenin faydalı yük kapasitesinin 10 tona yaklaştığı vurgulandı. (5)

Bunun adı Cehennem’in adım adım masum insanlara yaklaştığıdır…

***

Günün sorusu şudur:

Türkiye bu Cehennem’de yer almak zorunda mıdır alacaksa neresinde olacaktır?

Bizim için hayat pahalılığından çok daha önemli olan bu sorunun yanıtıdır.

Zira hayatın kendisi, hayat pahalılığından çok daha önemlidir.

Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi’nde Dışişleri Komitesi üyesi senatör Sergey Tsekov; AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı seçildikten sonra Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin “kötüleştiğini” öne sürdü.

Bu duruş son derece önemlidir.

Tsekov şu tespiti yapmadan geçmedi:

Rusya için ilişkilerdeki “en acı verici” olayın, Türkiye’deki Azov Taburu (6) komutanlarının Ukrayna’ya gönderilmesidir.

Devamında:

Ankara’nın Moskova’ya karşı yaptırımlara katılmadığını, Karadeniz’deki boğazları kapatmadığını ve iki ülkenin devlet düzeyinde birçok ortak projesi olduğunu ifade etti.

Tsekov, bu faktörlerin, devletlerin ve liderlerinin “sıcak” ilişkilerini sürdürmelerini sağlayacağını umduğunu söyledi.(7)

***

Erdoğan ile Putin arasında Pazartesi günü yapılacak olan görüşmeden sonra, Türkiye’nin bu Cehennemin neresinde yer alacağını öğrenebileceğiz.

Batı sermayesine avuç açan AKP iktidarının, ekonomik bağımlılıklar nedeniyle, AB ve ABD’ye daha fazla yanaşması halinde, Cehennem ateşinin bizi de sarmalayacağından korkarız…

Ey akıl neredesin, çık ortaya çık….

Av. Cemil Can

DİPNOTLAR:

(1) https://www.cumhuriyet.com.tr/dunya/rusyadan-natoya-uyari-dogrudan-catisma-riski-var-2115260?utm_medium=KategoriSayfasi&utm_source=KategoriSayfasi

(2) Sarmat füzesi, RS-28 Sarmat, Rusya’nın yeni nesil silo tabanlı, üç aşamalı, sıvı yakıtlı, çoklu bağımsız hedeflenebilir yeniden giriş aracı donanımlı kıtalararası balistik füzesidir.

(3) https://www.youtube.com/watch?v=h5TaSkEUZHA

(4) https://sputniknews.com.tr/20230622/sarmat-fuzesi-nedir-ve-bati-medyasi-neden-2-seytan-olarak-aniyor–1072770008.html

(5) https://sputniknews.com.tr/20230902/putinin-sarmat-fuzesi-hamlesi-abdde-panige-yol-acti-teksastan-buyuk-bir-alani-yok-edebilir-1075132681.html

(6) Azov Taburu, kısaca Azak, Ukrayna Ulusal Muhafızlarına bağlı bir birliktir. Merkezi Azak Denizi kıyı bölgesindeki Mariupol şehridir. Azak başlangıçta Mayıs 2014’te gönüllü bir misil birliği olarak kuruldu ve o zamandan beri Donbas Savaşı’nda Rus ayrılıkçı güçleri ile savaşıyor. 12 Kasım 2014’te Azak Ukrayna Ulusal Muhafızlarına dahil edildi ve o zamandan beri tüm üyeleri Ulusal Muhafızlarda görev yapan resmi askerlerdir.

(7) 7) https://www.cumhuriyet.com.tr/dunya/rus-senatorden-erdogan-cikisi-secildikten-sonra-turkiye-rusya-iliskileri-kotulesti-2115152?utm_medium=ilgiliHaberler&utm_sour

Detay

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir