FETULLAHÇI SENSİN!

Bilim_Sanat

Fetullahçı darbe girişiminden sonra AKP’nin destek verdiği Taksim’de yapılan Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi‘nde ana muhalefetin lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 10 maddelik bir manifesto (1) okumuştu:

“Darbeye de diktaya da karşıyız… Varsa darbenin dış destekçilerini de kınıyoruz” demişti…

Dersimlinin Cumhuriyet Halk Partisi adına yaptığı bu açıklama sorunludur:

Bu mudur “Yeni CHP”?

Hani Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)?

Bu darbenin CIA neresindedir?

ABD’yi aklamak senin üstüne vazife midir!?

Sahi, CHP içerisine Fetullahçıları kim yerleştirdi?

Parti Meclisi’ne Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın açılış konuşmasını yapan zatı (2) seçtirmek için delegelerin önüne kim yatmıştı?

Kılıçdaroğlu’nun “CHP’ye sızan paralel yapılanma var mı?” sorusuna NTV’de verdiği yanıt itiraf gibidir:

“Bizim bir istihbarat örgütümüz yok devletteki gibi, kim paralelci, kim değil bilmiyoruz” … (3)

Yakıştı mı?

Galiba, Kılıçdaroğlu partimizin üyelerini tanımıyoruz, onları bize MİT tanıtsın demek istiyor!

Bu açıklama bir öncekinden de sorunludur.

Halbuki, birbirini en iyi tanıyan CHP’lilerdir; yıllardır miting meydanlarında, mahalle çalışmalarında, sandık başlarında partinin başarısı için omuz omuza vererek çalıştılar; bir ailenin üyeleri gibidirler…

Herkes birbirini tanır.

Bu yüzden de CHP’yi; “ana kucağı” ve “baba ocağı” gibi bilirler.

Aralarına değil ajan, başka partiden biri bile sızamaz, hemen farkedilir…

CHP’yi tanımayan, bir tek Kılıçdaroğlu’dur.

Örgütten gelmeyen, partili de olmayan, TESEV’in kurucu üyesi, SOROS’un elemanı Dersimli Kemal’in bile, CHP’li olmayanların partiye iliştirilmesinde yönetimlerin ne kadar zorlandığını bilmeyen yok!..

CHP’ye üye olmak hiçbir zaman kolay olmadı.

Hele de Baykal ile Önder Sav’ın dönemlerinde..

Dersimli Kemal, bu talihsiz açıklaması ile CHP’ye Fetullahçılar’ın sızmış olabileceğini ima ediyor…

Yine zeytinyağı gibi üste çıkma peşinde!

En son sözü baştan söyleyelim:

Hükümetin FETÖ’ye karşı yaptığı operasyonları engellemek için milletvekillerini seferber eden kim idiyse,(4) CHP’deki Fetullahçı odur!

Halktv‘nin başına Fetullah’ın gazetesi Bugün’ün yazarı Hakan Aygün’ü (5) ben mi getirdim?

FETÖ ile ilişkisi ifşa olan (6) ve Cemaat’e karşı başlatılan operasyona çok üzülen (7) Ekmeleddin İhsanoğlu’nu, CHP’lilerin önüne Cumhurbaşkanı adayı olarak ben mi koydum?

Bu adam sensin Kemal Kılıçdaroğlu…

Masken düştü, daha fazla gizlenemeyeceksin…

İslam İşbirliği Örgütü bile Fetullahçı yapılanmaya terörist dedi, Kemal efendi ise, darbe girişiminin üzerinden 10 gün geçtikten sonra FETÖ diyebildi…(8)

Dersimli Kemal’in gerekçesi:

“Elimde belge yoktu, onun için FETÖ diyemedim” idi… (9)

Benzerliğe bakın; Fetullah Gülen’in iadesi için ayak direyen ABD de sürekli Türkiye’den belge istiyor…(10)

Bu saçma savunma; insanın aklına “Rüşvetin de belgesi mi olur” sözünü getiriyor…

Kafa boş olunca ya da işbirlikçi veya koruyucu konumunda olunursa belge istenir tabi!..

Aralarındaki hiyerarşik yapılanmayı bile, ABD Dolarının seri numarası ile belirleyen bu ihanet şebekesinin üyeleri, tankları sivil insanların üzerine sürerek ve kurşunlayarak 264 kahraman yurttaşımızı şehit ettiler; TBMM’ni, MİT’i ve Emniyet’i bombaladıktan sonra, herşeyi de itiraf ettiler…

Ana muhalefetin lideri, bu hainlere “terör örgütü” diyebilmek için hala “belge” görmek istiyor.

Kim ne derse desin, Türkiye’nin en büyük şanssızlığı, bir kaset operasyonu ile CHP’nin ele geçirilmesidir…

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel, “Amerika’nın iyi ilişkiler içinde olduğu askeri liderlerin” FETÖ’cü darbe girişimi nedeniyle tutuklandığını söyledi.

Aynı toplantıda ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James B. Clapper: “Evet doğru muhataplarımızın birçoğu tasfiye edildi ya da tutuklandı” dedi… (11)

ABD’nin Ortadoğu’daki operasyonlarını yürüten bu generale; RTE ve Başbakan sert çıktı, Dersimli’den “çıt” çıkmadı…

Darbe girişimine kadar CHP’lilerin sırtında yük olarak taşıdığı Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi, artık Türkiye’nin kurtulması gereken bagaj haline geldi…

Yargıda Cemaat yapılanma olduğunu söyleyemem” diyerek (12) sahiplendiği FETÖ’yü darbe girişiminde bulunmasına rağmen sahiplenmeye devam eden bir lider CHP’nin başına hiç yakışmıyor!

Cemil Can

(1) Manifesto:

“Madde 1: …Darbe girişiminin sorumlularını varsa iç-dış destekçilerini kınıyor ve lanetliyoruz. Madde 3:.. Hep birlikte ve her zaman ne darbe ne dikta yaşasın tam demokrasi demeliyiz.”

(2) Fetullah Gülen’in onursal başkanı olduğu Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı tarafından düzenlenen Abant Platformu’nun açılış konuşmasını yapan Gediz Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İştar Gözaydın Savaşır, Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Parti Meclisi’nin Bilim Yönetim ve Kültür Platformu’na, aday gösterilmiştir.

(3) http://www.ntv.com.tr/turkiye/kemal-kilicdaroglu-ntvde,l_HpmY0KdEWFGWlVtBR9OA

(4) Tarih 14 Aralık 2014

CHP Cezaevi Komisyonu üyeleri, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa, Parti Meclisi Üyesi ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Erzincan Milletvekili Muharrem Işık ve Muğla Milletvekili Nurettin Demir 14 Aralık günü yapılan operasyonlar hakkında yazılı bir basın açıklaması yaptı.

O açıklama şöyle:

“Bugün“Gülen Cemaati”ne, “Hizmet Hareketi”ne yakın yazılı ve görsel basın kuruluşlarına yönelik yapılan operasyon, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP kadrolarının yaratmaya çalıştığı algının aksine;

Ne terörle mücadeledir,

Ne bir suç örgütünün çökertilmesidir;

Ne geçmişteki hukuksuz gözaltı, soruşturma, yargılama ve infazlardan hesap sormaktır,

Ne de demokrasi I tarihimizin utanç tablosu Ergenekon, Balyoz, ODA TV, KCK, Askeri Casusluk ve diğer siyasi davalarla yüzleşmedir.”

CHP VE HDP’DEN AÇIKLAMA…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zaman’a kayyım atanmasına sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu “Bir gazetenin yaşaması önemlidir. Gazeteyi batırmak değil yaşatmak asıl demokrasilerde siyasal iktidarın görevidir. Ama maalesef böyle bir tabloyla karşı karşıyayız. Üzülmeyin. Bu tür baskılar gelir ve geçer. İnsanoğlu demokrasiden özgürlükten yana hep kazanımlar elde etmiştir. Zaman zaman bu tür olaylar olur ama bunları da aşmasını bileceğiz artık” dedi.

HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, Zaman gazetesine kayyım atanmasına ilişkin olarak “Darbe sürecinin bir parçası olarak değerlendiririz” yorumunu yaptı.

Avrupa Birliği Eski Bakanı Ali Haydar Konca, “Muhalefetin tek bir ‘m’si bile ağza alınmasın, herkes aynı telden çalsın, kimse gerçekleri görmesin, toplum suskun olsun isteniyor” diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Eski Başkanı Atilla Sertel, “Türkiye’de gerçekleri yazan tek medya kuruluşu bırakmayıncaya kadar sanıyorum bu çabalarını sürdürecekler. Ama çare tükenmiyor, çare tükenmez. Mutlaka başka çareler bulur insanlar ve artık haberleşmenin, iletişimin elektronik ortamda sağlandığı ülkemizde muhalefet sesini duyurmanın yollarını bulacaktır” şeklinde konuştu.

Selin Sayek Böke, “Bank Asya operasyonu bizzat hükümetin yol açtığı bir skandaldır” dedi.

Y-CHP Milletvekili Mahmut Tanal;“Bank Asya’ya yapılan siyasi gaspa karşılık”, TBMM Başkanlığına dilekçe verip maaşımın Bank Asya’ya yatırması için talimat vereceğim” diye tweet attı.

(5) Hakan Aygün, 14.04.2009 tarihli Bugün gazetesindeki köşe yazısında şöyle diyordu:

Ergenekonculardan nefret eden halk AK Parti’ye yöneliyor.”

Halk darbeci Ergenekonculardan tiksiniyor.” demişti.

(6) http://www.ahaber.com.tr/gundem/2016/07/27/ekmeleddin-ihsanoglu-feto-iliskisi-ifsa-oldu

(7) http://odatv.com/cok-uzuldum-2207141200.html

(8) http://odatv.com/ve-kilicdaroglu-feto-dedi-2607161200.html

(9)http://www.izlenenhaber.com/makale/yazdir/485/