HACILAR!..

Kilicdaroglu

HACILAR!.. ARAPLARI BOYKOT EDİN!..

Başta Suudi Arabistan olmak üzere, Arap Sultanları ABD’nin Suriye’ye savaş ilan etmesi halinde masrafları karşılamayı teklif etmişler!.. Araplar kendilerine yakışanı yaptılar. Sıra hacılarda. Bundan böyle Hac görevini yapmak üzere kutsal topraklara gidenlerin, içecekleri su dahil bütün ihtiyaç maddelerini yanlarında götürmelerini öneriyorum. Araplardan satın alacakları en basit şeye verecekleri her kuruşun, Suriye’deki kardeşlerine mermi olarak geri döneceği açıktır… Bu nedenle Suudilere karşı uygulanacak boykot, masum insanların yaşamını kurtarır ve hacdan daha sevaptır!..

HANGİSİ PAYANDADIR?

AKP’de kaos ülkeye zarar verir” (1) diyen Bahçeli mi “Cemaat sermayesinin gücü kırılırsa ülke zarar görür” (2) diyen Kılıçdaroğlu mu AKP’ye payandadır?..

11 yıllık AKP iktidara geldiği 2002 yılında dış borcumuz 130 milyar dolardı, 2012 yılı sonunda bu miktar yüzde 160 arttı ve 337 milyar dolara ulaştı… Cemaat sermayesini dış borcun içerisinde düşünmek lazım, sıkıyı görünce kaçabilir!.. Bir bakıma ülke 11 yılda Cemaate borçlandı denebilir… Özelleştirmelerden, her türlü yağma ve ranttan payını alan olanlar… Bu dönemde devlet eliyle yeni sermayedarlar yaratıldı… MİT’in raporuna göre “Gülen İmparatorluğu”nun sermayesi 150 milyar dolar civarındadır (3) Türkiye’nin yabancı sermayeye ödediği faiz giderlerinin ne kadarı Cemaat’e ödeniyor acaba? Faiz cenneti olan Türkiye’yi “yabancı sermaye” adı altında söğüşleyenlerin arasında Cemaat’in olmadığını kim iddia edebilir?..

Kılıçdaroğlu’nun bütün derdi Cemaat sermayenin kırılması ile ülkenin göreceği zararmış! Ülkemizi iliklerine kadar sömüren kapitalist sermayenin gücünün kırılmasına Kılıçdaroğlu neden razı değil? Yoksa Kılıçdaroğlu’nun Cemaat ile bir ortaklığı mı var? Kardeşini asgari ücretle bir inşaat şirketinde çalıştırmakla gizlediği bir şey mi var? Cemaat’e söz kondurmayanları CHP listelerinden milletvekili seçtirmenin nedeni şimdi çıktı ortaya… Danışman olarak Cemaat’in adamlarına CHP’nin parasını ödemenin sebebi aranmalıydı!..

“BİLMİYORUZ!”

Kılıçdaroğlu kendine arka arkaya sorular sorup, “bilmiyoruz” yanıtlarını verebiliyor ama Cemaat’in mali gücü zarar görürse, Türkiye’nin zarar göreceğini bilebiliyor!.. Kılıçların efendisinin Cemaat’i “hizmet” olarak isimlendirmesi de ayrı komedidir doğrusu. Cemaat sermayesinin sözcülüğü, Kılıçdaroğlu’nun gerçek kimliğine pek yakışıyor!.. Belli ki, Bay Kemal’in CHP’de çekineceği kimse kalmamış! Baykal’ın kovduğu Cemaat’in Sarıgül’ünü CHP’ye ikinci adam olarak getiriyormuş!.. CHP’yi delege düzeyinde ele geçirdikten sonra, maskesini kendi elleriyle indirdi… Nasılsa 2500 civarında ilçe yöneticisi, belediye meclisi üyeliklerine tav!.. Geri kalanları da belediye büfesi ile tavlamak olanaklı!.. Yaşasın Cemaat’in “Yeni CHP”si!..

Irak ve Mısır’a yapılan ziyaretlerin raporu, Cumhurbaşkanı Gül’e sunulduktan sonra, siperde yatıp beklemek Kılıçdaroğlu için en güzel taktik. Nasılsa Erdoğan girdiği Suriye bataklığından geri dönemeyecek!.. Bu zat, vaktiyle Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Gül’ü destekleyebiliriz dememiş miydi?(4) Gül-Gülen-Kılıçdaroğlu koalisyonunun zamanı geldi galiba!.. ABD’nin Türkiye’deki iktidarının, A planı AKP ise, B planı Kılıçdaroğlu’dur kuşkusuz… Belli ki, Yeni CHP bu günler için dizayn edilmişti…

“AK”LAMA!..

Cemaatin sermaye gücünün kırılmasını önlemek için kendini siper eden Kılıçdaroğlu, bu hamlesiyle aynı zamanda Cemaat’in sermayesini aklamış da oluyor!.. Bir taşla iki kuş anlayacağınız… Yaptığı iş, kara para aklama gibi bir eylem!.. Cemaat sermayesinin içerisinde kara para diye tabir edilen paranın olmadığını kim denetlemiş de sen kefil oldun be adam? Peşinen bu sermayeyi “meşru kazanç” olarak tarif etmek üzerine vazife miydi?..

İZZET, SALİH VE KEMAL!..

Aleviler için Gülen Cemaati ile “al takke ver külah” ilişkiler içerisinde bulunan ve Gülen’in Cami-Cemevi Bir Arada Projesini uygulamaya sokarak, gerçekte Aleviliği bitirme projesine imza atan, aynı zamanda da AKP’nin “akil adamları” listesinde yer alan İzzettin Doğan; işçi sınıfı için ne ifade ediyorsa, hükümetle görüşerek gizli bir protokol imzalayan, en son kamu toplu iş sözleşmelerinde yüzde oranındaki sözleşmelere imza atan, AKP’nin bölücü ve gerici Anayasasına “evet” denmesi için TOBB ile toplantılara katılan, sözde “çözüm süreci”nin bir diğer “akil adamı”, eski Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu onu ifade ediyor. Şimdi bunlara Cemaat’i bir “hizmet hareketi” olarak tanımlayan ve mali gücünün kırılmasından Türkiye’nin zarar göreceğini savunan Kılıçdaroğlu katıldı. O da CHP’liler için aynı ayardaki bir başka adamıdır!.. Bu anlamda; İzzettin eşittir Kemal, oda eşittir Sahih’tir!.. Sadece bulundukları konum farklıdır!..

“RESTORASYON”

Kılıçdaroğlu Cumhuriyet düşmanları ile gizli ortaktır. Cumhuriyet’in kollayıcısı TSK’nın kalleş bir komplo ile ve tek mermi atamadan teslim alınmasında; “ordu darbecilerden temizlensin” söylemi ile görev almıştı. Bu hain planın uygulayıcıları ile şimdi de hükümet kurma arayışları içerisine girmiş bulunmaktadır. Anlaşılan yaptığı görevin karşılığını alma zamanı gelmiştir. Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi parçalayacak olan BOP’nin başarılı olması için de elinden geleni yapmıştır. Terörist başı Abdullah Öcalan’ın “Çözüm Süreci” olarak dayattığı projeleri, “analar ağlamasın” söylemi ile halka ilk benimsetmeye çalışan odur. Şimdi de Cemaat’in elemanlarını CHP’den aday gösterip, yerel yönetimlere seçtirerek son hamlesini yapacak… Yerel seçimlerde CHP’liler isteseler de istemeseler de Cemaat’in adaylarına oy vermeye mecbur bırakılacaklar!.. Böylece Cumhuriyeti kuranların partisi olan CHP, siyaset tarihindeki son işlevini “Yeni CHP” olarak tamamlamış olacak…

Cumhuriyet düşmanları ile ortak olup, Cumhuriyet kurtarılamaz, sadece yıkımı hızlandırılır… Bu işin adının “restorasyon” olarak konulması, sadece halkın tepkisini azaltmak içindir. Unutmayalım ki, bugün “Restorasyon” sözcüğü ile elde edilmek istenen; yakın geçmişte “Açılım Süreci”nin önüne “Analar ağlamasın”, “Ergenekon Davası”nın önüne “Ordu darbecilerden temizlensin” sözleri konularak elde edilmek istenmişti!.. Erdoğan’ın en fazla yüzde 20’si çekildi dediği PKK’nın eşbaşkanı Cemil Bayık, çekilmeyi durduracaklarını söylemiş… Ne haber!?..

1. http://www.ntvmsnbc.com/id/25305443/

2. http://www.ulusalkanal.com.tr/gundem/yikilan-akpnin-restorasyonunda-chpye-verilen-rol-h14649.html

3. http://bmajans.blogspot.com/2013/01/mit-tarafindan-hazirlanan-fethullah.html

4. http://www.istanbulhaber.com.tr/haber/kilicdaroglundan-abdullah-gule-destek-151871.htm