KONUK YAZARLAR

ELİF ŞAFAK VE BÜYÜKELÇİ!..


Bu yazı, Büyükelçiye iletilmesi için yardımcısı Şirin hanıma yollandı.
Sayın Şirin Erkan,
Gazete ve internet sitelerinden öğrendiğimize göre, sayın Büyükelçi Elif Şafak için düzenlenen bir törende konuk olarak bulunduğu bir ülkenin geleneksel konukseverliğinden yararlanarak alışılmış, genel diplomatik davranış ve söylemlerin çok dışına çıkmış, sözde Ermeni soykırımı konusunda önyargılı, tarafgir bir tutum takınıp, Elif Şafak’ın Türk toplumunun bilinç altına çalışmasını yüreklendirici sözler sarf etmiş! Ne büyük bir gaflet! 
İbret ve hayretle görülmekte ki aradan uzun yıllar geçmiş ama sayın Büyükelçi ne tarihten ders almış, ne de Türk toplumunu tanımış! Fransa, 90 yıl önceki kuyruk acısını her fırsatta çıkarma arayışı içinde. Kaç tane 90 yıl geçerse geçsin, aradığını bulamayacaktır. Fransızların bu duygularını bilmemize rağmen şunu algılamalarını isterim ki, Türklerin dostluğu kazanabilecekleri en değerli bir ödüldür! Sinsi düşünce ve davranışlar yerine bu ödüle yönelseler  hem Fransız halkı hem de Avrupa halkları daha rahat eder. 
 
Ben bir Mustafa Kemal Atatürk kızı olarak sayın Büyükelçi’nin bilmesini isterim; Elif Şafak ve benzerleri Türk toplumunun bilinç üstünü, bilinç altını değiştiremez yalnızca kendi bilinç alt-üst’lerini değiştirebilir! Elif Şafak ne yazdığı kitaplarla (tirajı ortada) ne de kişisel özellikleriyle Türk insanını etkileyebilir ve temsil edebilir! Sayın Büyükelçi ve ülkesi yanlış seçim yapmış,Fransa Türk toplumunda yakın zaman için büyük prestij, uzak süreç içinse Türk insanın dostluğunu yitirmiştir.
Türkiye’de her zaman uluslararası ödüller karşılığı (Nobel dahil) Türkiye aleyhine kalem oynatacak kişiler bulunabilir. Ama bu halk bu tür sözde kalem sahiplerini (yazar demiyorum) artık çok rahat tanıyabilmektedir.
 
Esenlikler,
Lâle GÜRMAN
 

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir