KONUK YAZARLAR

HALA “MÜTTEFİKİMİZ” ABD’NİN “MODEL ORTAĞI” MIYIZ?

özgür-hulusi

Eski CIA Başkanı Mike Pompeo, Dışişleri Bakanı sıfatıyla, ABD’nin “misyonunu” açıkladı:

“ABD, Türklerin Suriye’de Kürtleri katletmemesi konusunu güvence altına almaya çalışıyor” (1) dedi…

Daha ne desin?

Adam açık açık Türkler, Suriye’de Kürtleri katlediyor diyor.

TSK’nın teröristlere karşı mücadele verdiğini asla ağızlarına almıyorlar.

Zaten ABD, PKK/PYD/YPG’yi terör örgütü olarak kabul etmediğini defalarca açıklamıştı.

İlaveten, bunlar bizim kara gücümüz, ortaklarımızdır da demişlerdir.

Demek ki, ABD ile her cephede karşı karşıyayız…

O halde, 3 Ocak 2019 günü Doğu Akdeniz’deki uluslararası sularda ABD savaş gemileri ile ortak eğitim tatbikatı (2) neden yaptık?

Ortak tatbikatın üzerinden henüz iki gün geçti ki, bu defa da ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, “Kürtleri korumaya yönelik anlaşma yapılmadan Suriye’den asker çekmeyeceklerini” açıkladı…(3)

Buyurun buradan yakın!

Bu açıklama ile Türkiye doğrudan tehdit edilmektedir!

Umudunu ABD vatandaşı olmaya bağlayanlara itina ile duyurulur…

YEREL SEÇİMLER “ADİL VE ŞEFFAF” OLARAK YAPILABİLİR Mİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:

Anayasa referandumunda mühürsüz oyları geçerli sayan Yüksek Seçim Kurulu Üyeleri için,

“Yüksek Seçim Kurulunun içine çöreklenmiş bir grup çete mensubu”, (4)

Yargı organları için de:

“Mahkemeler bağımsız ve tarafsız değildir. Millet mahkemelerden umudunu kesmiş, siyaset yargıya hakim olmuştur. Hâkimler hukuka değil iktidarın beklentilerine göre karar vermektedir” (5) diyerek, ana muhalefet adına bir tespit yapmıştır.

Grup Başkanı Özgür Özel ise, Halk TV’de yaptığı programda: Yargıya başvurmaktan, yargıda hesaplaşmaktan ve yargıçlara güvendiğinden defalarca söz etmiştir. (6)

MSB Hulusi Akar tarafından hakkında tazimat davası açılan Özel, bu konuşması ile Kılıçdaroğlu’nu yalancı durumuna düşürüyor.

Birinden birinin yalancı olduğu kesindir.

İkisine de yakışır…

***

Dere geçilirken at değiştirilmez” gibi hukuk dışı bir gerekçe ile YSK üyelerinin görev süresinin bir yıl uzatılması, öyle bir iki basmakalıp cümle ile geçiştirilecek gibi değildir. (7)

Geçen yerel seçimlerde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş’ın seçimleri kazandığı halde, hile ile (8 ) seçim sonuçlarının değiştirilmesi -ve bu nedenle mazbatasını alamaması- şeklindeki iddialar göz önünde tutulursa, “Dereyi geçerken at değiştirilmez” sözü, daha bir anlamlı hale gelmektedir.

YSK üyelerinin görev süresinin uzatılması ile aynı zamanda onları seçecek olan Yargıtay ve Danıştay üyelerinin seçme ve seçilme haklarının elinden alınmış olduğunu görmezden gelemeyiz.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun son açıklamaları, (9) yerel seçimlerin sonunda yaşanacak olası yenilginin hazırlığı değilse, üstü örtülü seçimleri boykot etme çağrısı gibidir.

YSK’nın bütün muhalefet partileri için getirdiği seçim yasaklarından, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, Cumhurbaşkanı olduğu gerekçesi ile muaf tutması, (10) seçimlerin eşit, adil ve şeffaf yapılmayacağını göstermektedir.

Öte yandan, seçimlere bir yıl kala seçimlerle ilgili mevzuatta yapılacak düzenlemelerin, ilk seçimlerde geçerli olmayacağı şeklindeki Anayasa kuralı (m.67) da ihlal edilmiş bulunmaktadır.

Bir başka hukuksuzluk da Meclis Başkanının istifa etmeden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmasıdır.

Anayasamızın 94. ve Siyasi Partiler Kanununun 24. maddelerine göre, Meclis Başkan ve Başkanvekillerinin Meclis içinde ve dışındaki siyasi parti faaliyetlerinde bulunmalarını yasaklamıştır.

Bu amir hükme rağmen, Binali Yıldırım’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığının açıklanması ve siyasi parti faaliyetlerine başlaması açık bir anayasa ihlalidir. (11)

Bu kadar açık hukuksuz karşısında, Y-CHP’nin seçimlere katılması ne anlama gelmektedir?

Y-CHP, rejim değişikliğini içine sindirdikten sonra, bundan böyle, ülke yönetimini ve yerel yönetimleri -halihazırdaki belediyelerin kendilerine verilmesi karşılığında- AKP’ye bıraktığını kabul etmiştir tezi çok da abartılı olmayacaktır!..

Hukuk mücadelesi ile hukuka aykırılıkları gidereceğine inanmayan Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının, sandıklara hakim olması ve bu şekilde sonuç alması, zaten imkansız gözükmektedir..

Yerel seçimlerle iktidara gelen AKP’nin, yine yerel seçimlerle iktidardan düşürüleceği palavralarına ise, artık kimse inanmamaktadır…

ÖZGÜR ÖZEL’İN “ÖZELLİKLERİ” 6 OK’LA ÖRTÜŞÜYOR MU?..

Son günlerde dikkatimi çeken hususlardan biri de CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı, Ergenekon ve Balyoz davalarından tutuklu olan arkadaşlarını ziyaret etmediği için kahve ağzı ile eleştirmesidir.

Bu konuyu biraz irdeleyelim:

Ergenekon ve Balyoz tertip davalarının sanıkları Hasdal’da tutuklu iken, Org. Hulusi Akar Genelkurmay II. Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevlerinde bulunuyordu.

O tarihlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu davaların savcısı olduğunu söylüyordu. (12 )

Ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise, “Ordudaki darbeciler temizlensin”, (13) diyerek şüphelileri peşinen “darbeci” olmakla itham ediyor, yargısız infaz yapmakla yetinmeyip, “CHP darbecilerle yan yana gözükmesin(14) diyerek de komutanların ziyaret edilmemesi için örtülü talimat veriyordu…

Akar’ın hemşerisi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise, zaten “Bir savcı bulun, dedillendirin(15 ) diyerek düğmeye basan adamdı…

Bu koşullar altında, Kara Kuvvetleri Komutanı, “darbe ve Fatih Camiini bombalama planları yapmakla” suçlanan cezaevindeki arkadaşlarını ziyarete gidecekti, öyle mi?

Biraz sıkardı!..

Ana muhalefet başkanın ziyaret etmediği/edemediği komutanları, nihayetinde bir devlet memuru olan Hulusi Akar’ın ziyaret etmemesini/edememesini, bugün gündeme getirmek ne işe yarayacaktır?

!..

O halde, Özgür Özel, koca bir CHP kitlesi adına, Hulusi Akar’ı bu tutumu nedeniyle suçlayamaz.

Yukarıdaki sorunun yanıtını vermeden önce, tutuklamaların başladığı ilk yıllarda, “Ben de bu davanın avukatıyım(16) diyen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın duruşunun neden terkedildiğini açıklamaları gerekmez mi?

Hafızamızın unutkanlıkla malul olduğunu bildikleri için, işlerine geleni hatırlatıyorlar, gelmeyeni unutmaya bırakıyorlar…

Gelelim sorumuzun yanıtına:

Yavuz hırsız ev sahibini bastırır.

Hesap vermesi gerekenler, hesap soruyorlar…

Özgür Özel’in, demagoji ve boş gevezelikten öteye bir değeri olmayan haksız eleştirileri, haklı ve yerinde olan diğer eleştirilerini gölgede bırakıyor, inandırıcılığını yitiriyor…

Buna ne hakkı vardır?..

***

Kaldı ki, 15 Temmuz Darbe Girişiminin arkasında, CIA/FETÖ’nün olduğu ayan beyan ortaya çıktıktan sonra bile, bu adi tertipleri yapan FETÖ, Y-CHP tarafından koruma altına alınmış olmakla eleştiri haklarını yitirmiştir:

Kılıçdaroğlu, Zaman gazetesi, Sızıntı dergisi, Samanyolu, Bugün, Kanaltürk ve örgüte ait diğer televizyonlara karşı yapılan operasyonları engellemek için, CHP milletvekillerini olay mahalline gönderip, kumpasçılara kol-kanat germiştir.

Kumpas davalarını haklı göstermek için, algı oluşturmakla görevli Nazlı Ilıcak, Ahmet ve Mehmet Altan kardeşleri, “basın özgürlüğü” kılıfı altında savunmaya devam etmiş, hatta Adana mitinginde isimlerini tek tek okutup, “burada” şeklinde CHP’lileri bağırtmıştır!..

Bu kadarla kalmayan Dersimli Kemal, 2014 yerel seçimlerinde de Fetullah Gülen’e övgüler yağdıran Mustafa Sarıgül’ü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday göstermişti.

Dersimli, başdanışmanını bile Fetullahçılardan seçmiştir. (17)

Dibi bu kadar kara olan Y-CHP’nin, Hulusi Akar’ı FETÖ kumpası sonucu tutuklanan arkadaşlarını/komutanları ziyaret etmemekle karalaması, tam bir edepsizlik hali ve utanmazlığın dik alasıdır…

Ak koyun kara koyun geçit başında belli olacak elbette, o günler yakındır.

Lakin, yine atı alan Üsküdar’ı geçmiş olmasa bari.

Geçmiş olsun bakalım!..

 

Cemil Can

 

DİPNOTLAR:

 

(1) http://www.basnews.com/index.php/tr/news/491573

 

(2) https://www.yeniakit.com.tr/haber/turkiye-ve-abd-savas-gemileri-akdenize-indi-580157.html

 

(3) https://www.ulusal.com.tr/dunya/bolton-dan-turkiye-yi-hedef-alan-aciklamalar-h220393.html

 

(4)http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/927985/Muhursuz_oylari_gecerli_sayan_YSK_den_Kilicdaroglu_hakkinda_suc_duyurusu.html

 

(5)http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/813739/Kemal_Kilicdaroglu__Adalet_Kurultayi_Sonuc_Bildirisi_ni_okudu__Adalet_ve_huzur_hareketi_doguyor.html

 

(6) https://www.youtube.com/watch?v=hIePqXJulFE

 

(7) https://playhdpk.com/watch/x6zgggd

 

(8) https://odatv.com/adim-adim-secim-ankarada-yasanan-secim-kumpasi-3103141200.html

 

(9) http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2019/01/06/kaftancioglu-secim-sonuclarini-degistirebilecek-oranda-hayali-secmen-kaydi-yapildigi-goruluyor/?fbclid=IwAR08ZBIQPKPVPhn95Bi2tnwdib-63Mjo4J9l1VNGeSjVTCPe5aRuBjVBSQY

 

(10) https://www.dw.com/tr/ysk-d%C3%BCzenlemesi-se%C3%A7imler-%C5%9Feffaf-olamayacak/a-46938969

 

(11) https://www.aydinlik.com.tr/perincek-anayasa-ya-gore-binali-yildirim-aday-olamaz-politika-ocak-2019

 

(12) https://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/ergenekon-icin-kim-ne-demisti-1195230/

 

(13) http://vatanpartisi.org.tr/genel-merkez/rota-yazilari/dogu-perincek-erdogan-kilicdaroglu-ve-bahceli-nin-ortak-politikasi-22960

 

(14) http://www.chp-muhalefethareketi.biz.tr/2018/12/buyuk-kumpasta-sona-gelindi/

 

(15) https://www.aydinlik.com.tr/boluculuk-bildirgesi-mi-soner-polat-kose-yazilari-mayis-2018

 

(16) https://www.cnnturk.com/2008/turkiye/07/04/davanin.savcisi.erdogan.ise.avukati.benim/477359.0/index.html

 

(17) https://tr.sputniknews.com/turkiye/201712261031564873-kilicdaroglu-basdanisman-fatih-gursul-hapis-cezasi/