“ADALET NÖBETİ” VE “YENİ DEVLET” !..

vicdan_adalet nöbeti

Vicdan ve Adalet Nöbeti”nde konuşan HDP Parti Sözcüsü Osman Baydemir, “Güney Kürdistan neyi uygun görüyorsa, herkesin buna saygı göstermesi gerekir” vurgusunu yaptıktan sonra; “Diğer parçalardaki Kürtler de bilsin biz Kuzey’de özgürlük istiyoruz” diyerek, HDP’nin ayrılıkçılığın bayraktarlığını yapmaya devam edeceğini gösteriyor…

Anadolu Ajansı’nın verdiği habere göre, Pentagon şimdiye kadar PKK’nın Suriye Kolu PYD’nin askeri kanadı YPG’ye; 90 TIR’lık silah, zırhlı araç ve askeri mühimmat vermiş…

Kamuoyunda terör örgütü olmakla tanınan YPG, ABD’li efendilerinin tavsiyesine uyarak adını Suriye Demokratik Güçleri (SDG) olarakdeğiştirdi..

YPG-PKK ilişkisi artık gizlenmiyor.

HDP-PKK ilişkisi de öyle.

Şimdi de Y-CHP ile HDP’nin eylem birliğine alıştırılıyoruz.

Y-CHP’nin saf tuttuğu ABD-PKK cephesi kartlarını açık oynuyor!

Y-CHP’lilerin FETÖ imamları ile çektirdiği hatıra fotoğrafı ise darbenin siyasi ayaklarından birinin nerede yuvalandığını gösterdi.

Diğer ayak zaten 12 yıllık ortaktı…

15 Temmuz darbe girişiminde fiilen yer alan:

74 tank, 246 zırhlı araç, 37 helikopter, 35 savaş uçağı, 3 bin 992 adet hafif silah ve 8 bin 651 askeri personel TSK’nın sadece yüzde 1,5 kadarını oluşturuyor.

Geri kalan yüzde 98,5’in ezici çoğunluğunun ulusalcılardan oluştuğuna kuşku yok.

TSK içerisinde FETÖ kadar olmasa da başka CIA kontrolünde başka grupların varlığı Büyükada toplantısından biliniyor. (1)

Ulusalcı askerler Amerikancı bir darbeye destek verecek olsalardı, darbeyi zaten hiçbir güç durduramazdı.

ABD, akla ziyan bu fikri sürekli gündemde tutarak TSK’yı zayıflatmaktan vazgeçecek değil.

15 Temmuz’da yapamadığı darbe ile Erdoğan’ı korkutmaya devam edeceğe benziyor:

“Ulusalcılar darbe yapacak” yalanı, Erdoğan’ı teslim almak için kullanılan en önemli silahtı.

Ergenekon ve Balyoz kumpasları ile TSK’dan tasfiye edilen kahraman subayların FETÖ’nün darbe girişimine karşı durmasıyla bu argüman etkisini iyice yitirdi.

16 Temmuz sabahı AKP Genel Merkezi’ne Atatürk’ün posterinin asılması ile Erdoğan’ın bu gerçeği iyice kavradığı ilan edilmiş oldu.

Buna rağmen Fetullah Gülen’in “15 Temmuz darbe girişimi ulusalcıların işi olabilir” şeklindeki açıklamasını gündemde tutma çabası, ABD’nin çaresizliğini gösteriyor.

Michael Rubin’in, Doğu Perinçek’in darbe yapacağı yalanını ileri sürmesi, Işıkçılar Cemaati’ne yakın Türkiye Gazetesi’nin “Yeni darbeyi ulusalcılar yapabilir” şeklindeki manşeti ve iyice zıvanadan çıkan Cumhuriyet gazetesinin, Cumhuriyet karşıtı yazarı Nuray Mert’in, Erdoğan’ı Kemalistlerle mücadeleye çağırması, NATO cephesinin yenilgiyi kabul etmesinden başka anlama gelmez…

Türkiye rotasını NATO’dan ŞİÖ’ne çevirdi.

ABD destekli darbeye Türkiye’nin verdiği en etkili karşılık budur.

S-400’lerin Rusya’dan alınma kararı, bu konudaki kararlılığımızı bir kez daha ortaya koydu ki, NATO’ya verilen yanıttır.

NATO sözcülerinin S-400’lerin NATO savunma sistemleri ile “uyumlu olma(2) şeklindeki dayatması, İsrail hedeflerine ateş edemeyen F-16’ların yazılımının millileştirilmesi ile çözülmüştü.

S-400’ler de F-16’lar gibi NATO ülkelirinin hedeflerine ateş edebilirler.

Köprülerin altından çok sular aktı…

Yukarıdaki genel tablo içerisinde ABD’nin kara gücü PKK ile ittifak eden hiçbir siyasi parti Türkiye’de iktidar olamaz!

1 Kasım seçimleri bunu bütün çıplaklığı ile gösterdi.

Y-CHP’nin HDP’ye baraj atlatmak için destek vermesi hiçbir işe yaramadı.

Sadece PKK’ya meşruiyet zemini hazırladı.

AKP’nin bir defa daha tek başına iktidara gelmesine vesile oldu…

Aynı su ile bir kez daha yıkanmayı halkın önüne koymak, AKP iktidarının sürekliliğini istemekten başka bir anlam taşımamaktadır.

YAŞ kararları ise NATO cephesine vurulmuş ağır bir tokat gibidir.

Ergenekon ve Balyoz davalarında yargılanan emekli askerler, bu kararları olumlu bulduğuna göre, ABD’nin istekleri yerine getirilmemiş demektir.

ABD, TSK’dan ulusalcı-milliyetçilerin temizlenmesini istiyordu, isteği kursağında kaldı!

Tam aksine kumpas mağdurları terfi ettirildiler…

HDP’nin Diyarbakır Yoğurtçu Parkı’nda devam eden nöbetine Y-CHP’den destek geldi.

Y-CHP sözcüleri “açılım”a dönülmesi için mesaj üstüne mesaj veriyorlar. (3)

“Adalet Yürüyüşü”nün Edirne Cezaevi önünde yapılacak bir mitingle sona erdirilmesini isteyenler, yürüyüş kolunu Yoğurtçu Parkı’na yönlendirmeyi başardılar…

Dersimli Kemal, Cumhurbaşkanı adayı olmayacağını açıkladı.

İktidara talip değil!

Ekmeleddin İhsanoğlu gibi birini aday olarak önümüze koymayacağını ve tıpış tıpış o adama oy vermemizi istemeyeceğini kimse garanti edemez.

Hayal aleminde gezinen veya tatlı rüyasından uyanmak istemeyenlerin bu tuzağa bir kez daha düşeceğinden korkuyorum.

Kılıçdaroğlu’nun “Adalet Yürüyüşü”nün genel başkanlık yarışı için tek aday olma hamlesi olduğu da doğru.

Bir taşla iki kuş vurmanın keyfini sürüyor…

Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili yediğimiz kazığın boyutlarını göstermek için, Fetullah Gülen Hocaefendi’nin Cumhurbaşkanlığı seçiminden 5 gün önce yaptığı vaazdan bir satır okuyalım:

“Her tavrımızda iman-ı ekmel, İslam-ı ekmel, ihsanekmel, ihlas-ı ekmel, rıza-yı ekmel, yakin-i ekmel demeliyiz, düşsek, sürçsek bile kalktığımızda el-ihsan demeliyiz.” (4)

Tıpış tıpış oy vermeye mecbur bırakıldığımız Ekmeleddin İhsanoğlu kimin adayıymış?

Anlayabildiniz umarım!..

Peki, Kemal Kılıçdaroğlu kimin adamıdır?

Buna hiç kafa yordunuz mu?

AKP, MKYK Üyesi ve Sivil Alan Platformu Başkanı Ayhan Ogan ağzındaki baklayı çıkardı:

“Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

Kuvay-ı Milliyecilerin kurduğu Türkiye Cumhuriyeti yıkıldı mı?

Yoksa “yeni devlet”i kurmak için yıkılıyor mu?

AKP’lilerin “yeni devlet” söylemi yeni değil.

Daha önce yaptıklarının adını “Sessiz Devrim” diyorlardı…

Cemil Can

(1) http://www.dokuzeylulgazetesi.com/haber/yeni-tuzaklar-onumuzdedir-33610.html

(2) http://www.sabah.com.tr/gundem/2011/09/13/israil-artik-turk-f16-icin-dost-degil