KONUK YAZARLAR

“SAYIN” APO!..

sayin_apo
35 bin sivil, 8 bin güvenlik görevlisi (asker ve polis) olmak üzere; toplam 43.000 insanın ölümünden sorumlusun… 43 bin anayı ağlatma kararını sen verdin! 30 yılda sadece 8 ana için önce ağlatma sonra da kaçırdığın çocuklarını serbest bırakarak sevindirme kararı verdin… Adaletine hayran olanların gözünün içerisine bakmak isterim!..
Kabul ediyoruz, “Analar ağlamasın” formülünü sen buldun. Bu formülünü en çok işleyen ana muhalefetin lideri oldu. Ne yalan söyleyeyim; formülün son 8 ana için geçerlidir. Onlarca yıldır ağlayan ve mezara kadar ağlayacak olan 43 bin ana için ne düşünüyorsun, çok merak ederim! Onlar için de bir şeyler yapacaksınız herhalde!..

 

Bir zamanlar Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencisiydin, bilirsin yasalarımıza göre, “adam kaçırmak” çok ağır bir suçtur. Türk Ceza Yasası’nın 109/2 ve 109/3-c maddelerine göre, bu suçun karşılığı 14 yıl ağır hapistir. Uluslararası anlaşmalara göre de adam kaçıranlar, hiç bir şekilde himaye edilemezler. İade edilmeleri veya bulunduklarI ülkede yargılanıp cezalandırılmaları gerekir… Demek ki, sizin bazı imtiyazlarınız varmış, bunları bilmiyorduk kusurumuza bakmayın!..
Gel gör ki, bizim yöneticilerimiz, suç işleyen vatandaşlarının, bulundukları ülke tarafından cezalandırılmasını istemek şöyle dursun, kendi yasalarını bile hiçe sayarak, yani bir af kanunu dahi çıkarma zahmetine girmeden, suçlularla aynı masaya oturup, anlaşmalar yapabiliyor!.. “Hukukun üstünlüğü”ne inanan, yasalara saygılı vatandaşlar, bu olup bitenleri kavrayamadığı için doğal olarak size kızıyor. Onların da kusuruna bakmazsınız umarım!..
Anlaşılıyor ki, PKK terör örgütü T.C. Devletini yenmiş ve dize getirmiştir. Bundan böyle size terörist başı, örgütünüze de terör örgütü demek çok kolay değil tabi. 8 rehinenin teslim edilme fotoğrafları bize çok şey anlatıyor. PKK bayraklarının asılı olduğu ortamlarda bizim bayrağımız bile yok!.. Bu an itibariyle 76 milyon Türk vatandaşı tutsağınız sayılırız!..

 

“Sayın” Apo;
Mesleğim yazarlık değil ama AKP‘nin iktidara gelmesinden sonra, düşünsel alanda boşluk olduğunu gördüm ve yazarak Türk Milletine yararlı olmaya çalıştım. Başbakanımız, sana “sayın” dediği için bu sözcüğü kelime dağarcığımdan çıkarttım ve bir daha asla kullanmadım. Söz veriyorum; özenle koruduğum bu sözcüğü, bundan böyle yalnız ve sadece senin için kullanacağım. Az önce kurduğum cümlede “Türk Milleti” dediğim için kızacağını biliyorum. Bu aşamada ne deseydim yani? Hiç kusura bakma “Esir Türk Milleti” diyemezdim!..
Bazılarımız diyor ki:”Bu kafayla gidersek, pek yakında 76 milyon Apo’nun eline düşeceğiz.” İnşallah yanılırlar. Yanılmazlarsa şayet, yerine getirilmesi senin için hiç de güç olmayacak bir dileğimiz olacak:
Umarız esirlerinize iyi davranırsınız!..
Av. Cemil Can

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir